![]() |
Kekikli Yoğurt Çorbası
Kekikli Yoğurt Çorbası Püf Noktaları İle Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo yoğurt 1 adet yumurta 2 kaşık un 1 çay bardağı pirinç 5 bardak su 1 çay kaşığı dağ kekiği Tuz Kekikli Yoğurt Çorbası Püf Noktaları İle Tarifi Yapılışı Öncelikle yoğurdu ,yumurtayı ,unu, pirinçleri karıştıralım. Suyla iyice ezelim. Daha sonra ocağa alalım. Kaynayana kadar karıştıralım .Kesinlikle kaynamadan karıştırmayı bırakmayın yoksa kesilir. Yoğurt kaynadıktan sonra orta ateşe alınız ara ara karıştırınız. Daha sonra pirinçler pişip koyulduktan sonra tuzunu ve kekiğini atın tuz ve kekikiği isteğe göre çoğaltıp azaltabilirisiniz. Servis için üzerine ister terayağı kızartın isterseniz de pul biber ile servis edebilirsiniz afiyet olsun. Püf noktası; Eğer kaynamadan karıştırmayı bırakırsanız kesilir çorbanız Tuzu ve kekiğini de ocaktan inince atın öncesinde atarsanız ozaman da çorbanız kesilir |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum