![]() |
Koruklu erik peltesi (diyet)
250 gram olgun erik
1/4 su bardağı su (nişasta ezmek için) 1,5 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı su (şeker için) 8 adet kesmeşeker. Pelte pişecek kap içine eriğin suyu süzgüden geçirilir. Bir bardak su, sekiz adet kesmeşeker ilâve edilerek kaynatılır. 1,5 çorba kaşığı nişasta, 1/4 bardak su ile sulandırılıp kaynamış meyve suyuna sulu nişasta bir telle karıştırılarak katılır. Beş dakika kadar kaynadıktan sonra ateşten alınır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum