![]() |
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk
2 adet orta boy tavuk
150 gr. kereviz 100 gr. havuç 100 gr. soğan 100 gr. balkabağı 2 adet arpacıksoğanı Adaçayı Maydanoz Kurutulmuş mantarlar Sızma zeytinyağı Tuz Tane karabiber Yapılışı.. Tavukların içine doğranmış yarım arpacıksoğanı, 1 dal adaçayı, bir tutam tuz ve birkaç adet karabiber yerleştirin. Ayak kısımlarını birleştirip mutfak ipiyle bağlayın. Yağladığınız ısıya dayanıklı büyük bir güvece ya da kaserole tavukları aktarın. Kapağı kapalı şekilde önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk. pişirin. Sebzeleri (kereviz, balkabağı, soğan, havuç ve arpacıksoğanı) küp doğrayın. Tavuğu pişirdiğiniz güveç ya da kaserole küp kestiğiniz sebzeleri ekleyin. Kapağını kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk. daha pişirin. Piştikten sonra güveci veya kaserolü fırından çıkartıp tavukları içinden alın ve sıcaklığını kaybetmemesi için kapaklı bir kaba aktarın. Tavuğu pişirdiğiniz güveç ya da kaserolün içine bir tutam tuz, karabiber, doğranmış maydanoz ve sıcak suda yumuşatılmış kuru mantarları ekleyip sebzelerle birlikte ocaktaki yüksek ateşte kaynatın. Tavukları servis tabağına aktarın ve sebzelerle süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum