![]() |
Nar Çiçeği Şerbeti
Nar Çiçeği Şerbeti Osmanlı Mutfağından Günümüze gelen güzel ve nezih içeçeklerimizden biridir,iyi yapan ya da yapılan yerler de tüketirseniz Sizler de eminim ki çok beğeniceksiniz. [Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...] Malzemeler 1 su bardağı kurutulmuş nar çiçeği 3 adet çubuk tarçın 5-6 adet karanfil 6-7 adet kakule 2 su bardağı toz şeker 2 litre su Nar Çiçeği Şerbeti Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler derin bir tencerenin içine koyup, kaynatıyoruz. Kaynayan şerbetin altı kısılır ve kısık ateşte 5-10 dk kadar kaynatıldıktan sonra ocak kapatıyoruz. Şerbet bütün malzemeleriyle beraber soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan şerbet ince bir süzgeçten süzüyoruz. Cam sürahiye koyuyoruz. Dolapta soğutuyoruz. Faydaları: – Kanın temizlenmesine yardımcı olur. – Çok yoğun c vitamini içerir. – Gribal enfeksiyonlara iyi gelir. – Yemek sonrası oluşan şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. – Günün her saatinde dilediğiniz kadar içebilirsiniz. – Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. – Şekersiz de tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum