![]() |
Armutlu ve Cevizli Kek
Armutlu ve Cevizli Kek
Bardak ölçüleri Amerikan ölçülerine göre verilmiştir. Malzemeler: 3 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım) yarım tatlı kaşığı karbonat yarım tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım) 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz Hazırlanması: Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün. Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum