![]() |
Karaorman Keki
Karaorman Keki
Malzemeler: 250gr tereyağı, oda sıcaklığında 1 + 1/4 su bardağı (300ml) kahverengi şeker 3 yumurta 1,5 su bardağı (375ml) un 3/4 su bardağı (175 ml) kakao 1,5 tatlı kaşığı (7 ml) kabartma tozu 3/4 tatlı kaşığı (4 ml) karbonat yarım tatlı kaşığı (2 ml) tuz 1 + 1/4 su bardağı (300 ml) süzme yoğurt 1 su bardağı (250 ml) damla çikolata 1 su bardağı (250 ml) kurutulmuş vişne isterseniz üzerine pudra şekeri Hazırlanması: 2,5 litrelik derin bir kek kalıbını yağlayın veya 2 adet 12'lik küçük muffin kalıbının içine kağıt yerleştirin. Tereyağını ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Ayrı bir kabın içine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin. Karışımı bir sefer daha elekten geçirin. Fırını 160C'ye getirin. Unlu karışımı yağ+şeker karışımına 3 seferde yoğurtla dönüşümlü olarak ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un) Damla çikolataları ve vişneleri ilave edin. Karışımı kaba dökün. Keki fırına koyup içine batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar -büyük kek kalıbı ile yapıyorsanız yaklaşık 1 saat- pişirin. Pişince 10 dakika kalıbın içinde telin üzerinde soğutun. Bıçakla kalıbın kenarlarını gevşetin. Kalıbı ve teli ters çevirerek keki çıkartın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum