![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
malzemeler:
1 paket + 1 yemek kaşığı teremyağ veya zeytinyağlı becel asıl tarifte 1,5 cup yani yaklaşık 1,5 paket margarin yazılıydı ama çok olacağını düşünüp ben daha az kullandım. 2- 2,5 su bardağı toz şeker asıl tarifte 3 cup yani 750gr kullanılmıştı. ben 2,5tan biraz fazla kullandım ama bana hafif tatlı geldi. siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz şekeri. 5 yumurta, oda sıcaklığında 3 su bardağı un (600gr) 1 su bardağı soda (maden suyu) 2 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi dilerseniz 2 yemek kaşığı kakao hazırlanması: 26 cm'lik kek kalıbını yağlayıp unlayın. yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 3 dakika çırpın. yumurtaları teker teker ekleyin. her eklemeden sonra iyice çırpın. unu üç seferde maden suyuyla dönüşümlü olarak ekleyin. her eklemeden sonra özleşene kadar çırpın. vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. tekrar çırpın. karışım ne kadar iyi özleşirse o kadar güzel pişiyor. fırını 175C'ye getirin. kalıba karışımın üçte ikisini dökün. kakaoyu serpip bir kaşığın tersiyle hamura batmasını sağlayın. kalan kek karışımını da üzerine yayın. fırında içi tamaen pişene kadar 70-80 dakika pişirin. |
Alıntı
|
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 639 | 13.Şubat.2019 17:22 |
![]() |
Dahiliye | Ozge | 0 | 604 | 13.Şubat.2019 17:20 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 1669 | 10.Şubat.2019 20:57 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 565 | 10.Şubat.2019 20:56 |
![]() |
Et - Tavuk - Balık | Ozge | 0 | 547 | 10.Şubat.2019 20:53 |