![]() |
çaylı kek
malzemeler:
3 yumurtanın sarısı 1,5-2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı soğutulmuş demli çay 1 su bardağından biraz az sıvıyağ 1 veya yarım paket kakao (25gr'lık) 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 avuç fıstık/fındık/ceviz 1,5-2 çay bardağı süt hindistan cevizi hazırlanması: 1. yumurta sarılarını ve şekeri iyice karışana kadar çırpın. çayı, kakaoyu ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın. 2. un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. karışımın koyuluğuna göre 1,5-2 çay bardağı süt ekleyin. fırını 175C'ye getirin.1 avuç bütün antep fıstığını ekleyin. en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda 1-2 kez karıştırın. 3. karışımı yağlı kağıt serilmiş orta boy kare borcama yayın. içi tamamen pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. fırından çıkarınca üzerinin kürdanla birçok yerinden delin ve ayırdığınız 1 su bardağı çaylı karışımı üzerine gezdirin. (kenarlara akıyorsa fırça yardımıyla üzerine yayın.) soğuyunca hindistan cevizi serperek servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum