![]() |
yoğun çikolatalı küçük kekler
malzemeler:
kek malzemeleri: 110 g (yarım su bardağı) margarin, oda sıcaklığında 200 g kahverengi şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 50 g bitter çikolata, eritilmiş, hafif soğutulmuş 100 g un 1 paket kabartma tozu 125 ml (yarım su bardağı) kaynamış su sos malzemeleri: 175 g bitter çikolata 75 g sütlü çikolata 200 ml çiğ krema (marketlerin süt reyonlarında satılıyor) 1 paket vanilya kekin hazırlanması: 1. margarin ve şekeri mikserle karıştırın. yumurta ve vanilyayı ekleyin. 2. hafif soğumuş çikolatayı yavaşca fazla karıştırmadan ilave edin. 3. unu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırın. kaynar su ile dönüşümlü olarak karışıma ekleyin. (düzgün ama hafif sıvı halde bir karışım olacak) 4. fırını 180C'ye getirin. kek harcını kalıplara paylaştırın. 30-40 dakika pişirin. piştikten sonra tamamen soğumalarını sağlayın. sosun hazırlanması: 1. çikolataları küçük parçalara kırın. krema ve vanilya ile bir tavada eriyene kadar ısıtın. 2. ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında soğutun. keklerin üzerine bir miktar koyup, bir kaşığın arkası ile sosu yayın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum