![]() |
cevizli ıslak kek
malzemeler:
200 gr. margarin, oda sıcaklığında 1 + 3/4 bardak toz şeker 4 yumurta, hafif çırpılmış 400 ml. çiğ krema 2.5 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 bardak ince çekilmiş ceviz toz şeker + tarçın karışımı hazırlanması: 1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın. 2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın. 3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın. 4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün. 5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak) 6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker – tarçın karışımı serpin. 7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:58. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum