![]() |
Papatya kurabiyesi
MALZEMELER
1 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI 4 SU BARDAĞI UN (SON BARDAK BİR PARMAK EKSİK ALINIR) 3/4 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİ 1/2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO HAZIRLANIŞI Margarini eritelim. Hemen ateşten almayıp margarin pembeleşip kaynayana dek kısık ateşte bekletelim. Yağı ateşten alıp ılıtalım ve buzdolabmdâ*ltes«ri kaymaklanana dek 5 dk. bekletelim. Yağı dolaptan alıp hamur yoğurma kabına ekleyelim. îçine pudraşekerini de ekle*yip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğu-ralım. Hamurun küçük bir parçasına kakao ilave edip yoğurahm. Beyaz hamurdan ve kakaolu hamurdan fmdık iriliğinde yuvarlaklar yapalım. Kakaolu yuvarlağın etrafına beyaz yuvarlakları aralıksız yapıştırıp papatya şekli verelim. Hamurun bir kısmını 1/2 cm. kalın*lıkta açıp kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile keserek yaprak şekli verelim. Hamurları fırın kabma dizelim. Önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekil*de pişirelim. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum