![]() |
Közlenmiş Biber Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Malzemeler, 1 kg tatlı kırmızı biber Yarım su bardağı üzüm sirkesi Yarım su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı tuz Hazırlanışı, Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin. Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın. Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün. Üzerine biberlerin yarısını dizin. Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün. Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin. Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:45. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum