![]() |
Mantarlı Zeytin Turşusu
Mantarları temizledikten sonra tuzlu suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Daha sonra bu suyu bir bardak su ile çoğaltın. Mantarları, zeytinleri, dilim dilim kesilmiş olan sarmısağı, kekik, defne yaprağı ve soğan dilimlerini kavanozlara doldurun. Sirkeyle de mantar suyunu karıştırın ve kaynatın. Bu karışımı daha sonra sıcak olarak mantarların üzerine dökün ve kavanozların ağzını Sıkıca kapatın. Böylece 2 hafta kadar dinlendirin. Bu turşu altı aya kadar dayanır
Malzemeler 1,5 kg mantar 450 gr yeşil zeytin 5 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı kekik 3 defne yaprağı 2 soğan 2 yemek kaşığı sirke Tuz |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:24. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum