![]() |
Tavuklu Lazanya Tarifi
Tavuklu Lazanya Tarifi [Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...] [Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...] Yarım paket lazanya, 1 tane tavuk göğsü, Kaşar peyniri, 4 adet orta boy domates, 2 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz, Karabiber, Pul biber, 2 tane yumurta, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı galeta unu. Üzeri için 300 gram taze kaşar peyniri. [Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...] Tavuk gögüs eti, parmak kalınlığında ve baş parmak büyüklüğünde kesilir. Tavuk etleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarakda galeta ununa bulanır ve kızgın yağ içerisinde kızartılır.Başka bir tava içerisinde az sıvı yağ, domates rendesi ve salça karıştırılarak sos elde edilir.Lazanyalar tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür.Haşlanan lazanyaların üzerine bir kaşık domates sosu sürülür.Uç kısmına ince dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirilir.Peynirin üzerine bir tane tavuk, tavuğun üzerine tekrar bir dilim kaşar peyniri koyulur ve rulo olacak şekilde sarılır.Şekillendirilen tavuklu lazanya, zeminine sos dökülmüş borcam içerisine yerleştirilir.Lazanyalar aynı işlemlerden geçirilerek hazır edilir ve tepsiye yerleştirilir.Üzerilerine kalan sos dökülür ve 1 buçuk su bardağı sıcak su ilave edilir.Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve borcamın üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.Hazırlanan tavuklu lazanya, önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.Pişirilen lazanya fırından alınarak servise sunulur. [Linki Görebilmeniz Icin Üye Olmaniz Gerekiyor! Üye Olmak Icin Tiklayin...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:23. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum