![]() |
Antep Fıstıklı Baklava
Malzemeler:
¦1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka ¦2 bardak antep fıstığı ¦1 bucuk çubuk tereyağı (150gr) ¦Şerbeti için: ¦3 bardak seker ¦2 bardak su ¦Yarim limonun suyu Yapılışı: 1.Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın. 2.Fıstığı makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin. 3.Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin 4.Üstüne fıstıklı karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan fıstığı ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın. 5.Keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesin. 6.Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 175C dereceli fırında kızarana kadar pişirin. 7.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa baklavanız yumuşar. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum