![]() |
Tavuklu Tas Kebabı
Tavuklu Tas Kebabı
Malzemeler • 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti • 2 çorba kaşığı soya sosu • 3 çorba kaşığı sıvıyağ • 2 soğan • 2 diş sarımsak • 1 sivribiber • 2 çorba kaşığı un • 1 çay bardağı soyulmuş badem • 2 su bardağı tavuk suyu • 4 domates • 2 çorba kaşığı limon suyu • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber Süsleme için: • 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav Hazırlanışı * Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın. * Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin. * Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum