![]() |
Osmanlı İrmik Tatlısı
Malzemeler
• 3 adet yumurta • 1 su bardağı şeker • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı sıvı yağ • 2,5 su bardağı irmik • Yarım su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya Şerbeti için: • 4 su bardağı şeker • 4,5 su bardağı su Tarif Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. İçerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsisiye yayılır. Tepsi de ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir. Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum