![]() |
Rezene ve enginar turşusu salatası tarifi
Rezene ve enginar turşusu salatası tarifi için malzemeler
• 500 g rezene • 2 adet enginar (Temizlenmiş) • 1 limonun suyu • 20 g kişniş tohumu • 20 g hardal tohumu • 1 su bardağı elma sirkesi • 1 yemek kaşığı tuz • 1 yemek kaşığı toz şeker • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Rezeneyi ortadan ikiye bölün. Sert beyaz kök kısmını alıp incecik dilimleyin. Enginarları da zar şeklinde doğrayın. Limon suyu ile karıştırıp kararmasını önleyin. Sos tenceresinde hardal ve kişniş tohumlarını yağsız olarak 1-2 dakika kavurun. Elma sirkesini, tuzu ve şekeri ekleyip 1 dakika kaynatın. Sirke karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın. Rezenelerin ve enginarların üzerine sirkeli karışımın tamamını dökün. Üzerini streçleyip buzdolabına aktarın. 6-12 saat beklettikten sonra servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:51. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum