Genel Forumlar Haylazforum.Net

Genel Forumlar Haylazforum.Net (https://haylazforum.net/)
-   Salatalar (https://haylazforum.net/159-salatalar/)
-   -   Pancarlı kuru fasulye humusu (https://haylazforum.net/salatalar/7225-pancarli-kuru-fasulye-humusu.html)

Ersin 08.Ocak.2019 14:50

Pancarlı kuru fasulye humusu
 
Pancarlı kuru fasulye humusu

Müjgan Yurtseven'den hem göze hem damağa hitap eden bir humus tarifi!
Kuru fasulye yemeği yapmak için basınçlı tencerede haşladığım fasulyeler, tencerenin kapağını açtığımda neredeyse ezilme kıvamına gelmişti. Ziyan etmemek için "Nasıl olsa bir şekilde değerlendiririm" diye kilitli poşetlerde buzlukta saklamıştım.

Geçenlerde yaptığımız kurabiye ev atölyesi için misafirlerimize ikramlık neler hazırlayabilirim diye planlama yaparken buzluktaki ezilmiş fasulyelerle -daha önce buradan tarifini paylaştığım pancar turşusundan da kullanarak- bir deneme yapmaya karar verdim. Tadı çok güzeldi ama üzerini iştah açıcı hale getirmek için süslemek gerekliydi.

Humusu servis tabağına yerleştirdikten sonra spontane vaziyette turp ve maydanoz saplarıyla çiçek demeti yaptım ve tam da arzu ettiğim hale geldi. Önce göze, sonra mideye hitap etmeli daima, değil mi?

Kremamsı dokusu ve pancar turşusunun ferahlığıyla herkesin beğenisini alan, sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz humusu deneyin derim.


Servis:
6 kişilik

Hazırlama süresi:
15 dakika

Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle:
Yarım kg kuru fasulye, haşlanmış ölçü
4 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı tahin
1 büyük limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
4 -5 dilim pancar turşusu
1 çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için:
1 adet yaban havuç veya turp
Maydanoz sapları
Karabiber taneleri

Yapılışı:
1) Öncelikle yukarıda belirttiğim gibi, fasulyeler ezilme kıvamına gelene kadar haşlanmış olmalı!
2) Tüm malzemeleri blenderda püre haline getirin.
3) Humusu servis tabağına alarak üzerini düzeltin.
4) Maydanoz saplarını fotoğraftaki gibi yerleştirip hafifçe bastırın. Yaban havuç veya turpun kabuklarını soyarak ince dilimlere ayırın, çiçek ve yaprak kurabiye kalıplarıyla keserek sapların uçlarına dizip çiçeklerin ortalarını karabiber taneleriyle süsleyin.

Haberturk


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum