![]() |
Ispanaklı Kiş
Malzemeler:
125 gr. margarin veya tereyağ 1 yumurta sarısı tuz bir tutam şeker yarım çay bardağı kadar soğuk su Hazırlanması: malzemeler yogrulur ve strec filmle rulo yapilarak buzluga atilir. ic malzemesi 1 kg ispanak 1 kutu krema 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri Uzeri icin 4 dolu corba kasigi cam fistigi tuz, karabiber, kirmizi biber Hazırlanması: ispanak haslanir ve sulari iyice suzulur. biraz soguduktan sonra icine krema karistirilir, karabiberi, tuzu kirmizi biberi eklenir. tam tart kalibina yaymadan once kasarda eklenir ve iyice karistirilir. tart kalibi yaglanir, buzluktaki hamur cok fazla bekletmeden cikarilir ve hamur merdaneyle kaliptan birazcik daha buyuk acilarak kaliba dosenir, fazlasini kenarlardan sarkabilir, elinizle fazla parcalari koparin, gerekirse iceriye yama yapabilirsiniz. 200 derece firinda hafif rengi donene kadar pisirilir. Bu sekilde bir sure pisirildikten sonra icine ispanaklar dosenir ve tekrar firina verilir, hamurun kenarlari iyice kizarana kadar, pisirilir. Servisten hemen once teflon bir tavada cam fistigi iyice kavrulur ve ispanaklarin ustune serpilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:43. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum