![]() |
pastırmalı & biberiyeli brüksel lahanası
malzemeler:
500-600gr brüksel lahanası, yıkanıp her biri ikiye kesilmiş 5-6 pastırma dilimi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 taze soğanın beyaz kısımları, kalın halkalar şeklinde doğranmış 2 diş sarımsak 1/4-1/2 su bardağı su bir tutam biberiye tuz karabiber 1 tatlı kaşığı taze limon suyu 1 yemek kaşığı tereyağı hazırlanması: pastırmaları ikiye bölüp orta boy yayvan bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın. kızarınca pastırmaları çıkarıp taze soğanları, sarımsakları ve ikiye kesilmiş brüksel lahanalarını ekleyin. lahanalar hafif kahverengi olana kadar soteleyin. daha sonra dörtte bir su bardağı suyu, bir tutam biberiyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. ısıyı düşürüp kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. bu arada pastırmaları minik minik doğrayın. yemek pişince kapağını açın. limon suyunu ve pastırmaları ekleyin. en son tereyağını ilave edin. yağın lahanaların sıcaklığı ile erimesini sağlayıp hafifçe karıştırın. yemeği tabaklara koyup sıcak servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:07. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum