![]() |
zeytinyağlı kereviz dolması
malzemeler:
1/2 çay zeytinyağı 15 adet arpacık soğan, soyulmuş 10 sarımsak, soyulmuş 2 ortaboy havuç, soyulmuş & küp küp doğranmış 3 adet kereviz (orta boy) 2 ortaboy patates, soyulmuş & küp küp doğranmış 1 limonun suyu kaynamış su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı konserve bezelye 5-6 dal kereviz yaprağı hazırlanması: yağı tencereye alıp arpacık soğanları, sarımsakları ve havuçları ilave edin.yaklaşık 5 dakika -ara sıra karıştırarak- kendilerini hafif bırakana kadar kavurun. bu arada kerevizleri, beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölün. ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirin. bunları yıkayıp tencereye ilave edin. bu arada karıştırma işlemine devam edin. patatesleri ve limon suyunu tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra kerevizlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su koyun. kerevizler yumuşayana kadar pişirin. (kereviz piştiyse diğerleri de pişmiştir.) tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakın. soğuduktan sonra servis tabağına önce kerevizleri alın. sonra sebzelerle içlerini doldurun. üzerlerini bezelye ve kereviz yapraklarıyla süsleyin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum