![]() |
Revani
Malzemeler
Keki için : * 3 yumurta * 1,5 kahve fincanı şeker * 1,5 kahve fincanı sıvı yağ * 3 kahve fincanı yoğurt * 4 kahve fincanı irmik * 2 kahve fincanı un * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi Şerbeti için : * 4 su bardağı su * 3 su bardağı şeker * 1/2 limon suyu Yapılışı 1. Şerbeti için, suyu ve şekeri tencereye koyup 10 dk kaynatın ve içine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. 2. Keki için, yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, irmik, limon kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış orta boy borcamda üzeri kızarana kadar pişirin. 3. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğumuş şerbetin yarısını döküp üzerini kapatın. Şerbetini çektikten 15 dk, sonra kalan şerbeti dökün ve üzerini kapatıp buzdolabında soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum