![]() |
İnebolu Kaşık Helvası
Malzemeler:
3 su bardağı un 2 ½ su bardağı pudra şekeri 250 gr tereyağı Yapılışı: 250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır. Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur. Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur. Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.Navbar with Avatar by Motorradforum