Vişneli İrmik Tatlısı
Malzemeler:
Vişne peltesi için:
1 su bardağı + çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
İrmik Tatlısı için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı irmik
Yapılışı:
Vişne suyunu sos tenceresine alın, üstüne nişasta ve şekeri ekleyerek çırpın. Orta ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Silikon kapları ıslatın ve vişneli karışımı eşit şekilde paylaştırarak dondurucuya kaldırın.
İrmik tatlısı için süt, şeker ve irmiği orta boy bir tencereye alın. Orta ateşte göz göz olup kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Soğuyan ve katılaşmaya başlayan vişne peltesinin üstüne irmikli karışımı paylaştırın.
Dondurucuda en az 6 saat isteğe göre 1 gece dinlendirin.
Servis etmeden yarım saat önce kalıplardan çıkarın. Vişne ya da taze meyvelerle süsleyerek servis yapın.
|