Malzeme:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı meyve kurusu (kayısı, incir, kiraz
vb.)
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp göz göz oluncaya kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya, süt, sıvı yağ eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Meyve kuruları unlanarak karışıma ilave edilir. Limon kabuğu rendesi de £ eklenerek 2-3 dakika daha çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek üzerine rendelenmiş fındık içi pişirilir. Kalıbında soğutarak ters çevrilip serpiştirilir. 180°C’de 50 dakika dilimlenerek servis yapılır