Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Yabanmersinli Yoğurtlu Kek

Yabanmersinli Yoğurtlu Kek
10 kişilik
Yabanmersinini marketlerin kurutulmuş doğal ürünler reyonlarında bulabilirsiniz. Bardak ölçüleri yaklaşık 240ml'lik bir bardak için geçerli (ekmek makinanız varsa onun bardağını kullanabilirsiniz)
Kıtırlı Üst İçin:
8 yemek kaşığı soğuk tereyağı
dörtte bir su bardağı toz şeker
dörtte üç su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Kek için:
1 + dörtte bir su bardağı yoğurt
1+ dörtte bir tatlı kaşığı karbonat
sekizde 1 (bir tutam) tuz (varsa öğütülmüş deniz tuzu)
8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1+ dörtte bir su bardağı toz şeker
2 yumurta, hafif çırpılmış
1+ dörtte üç su bardağı un
1+ dörtte üç (bir paket) tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı kurutulmuş yabanmersini, ılık suda 15 dakika bekletilip süzülmüş

Hazırlanması:
Kıtırlı üstü hazırlamak için soğuk bir kasede yağ, şeker ve unu karıştırın. Hamur karıştırıcı veya 2 bıçak ile yağı hamura iyice yedirip ufalanmış ekmek görüntüsüne ulaştırın. Ellerinizle karıştırıp sıktığınızda toparlanır hale getirin. Karışımdan çiğ köfte yapar gibi parçalar alıp sıkın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
Fırını 175C'ye getirin. 33x22cm veya benzer boyutlardaki dikdörtgen fırın kabınızı yağlayın.
Yoğurdu, karbonatı ve tuzu bir kaseye koyup karıştırın ve bir kenara alın. (yoğurt bu sırada kabarmaya başlayacak)
Geniş bir kasede mikserin orta hızında veya tahta bir kaşıkla yağ, şeker ve yumurtaları 3-5 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurtlu karışımı karıştırın. Damla çikolataları ve yabanmersinini üzerine serpiştirin. Plastik bir spatula ile birkaç kez karıştırın.
Karışımı kabınıza döküp üzerini düzleyin. Dolaptaki kıtırlı üstü kabınızın üzerine kesme şekerden büyük parçalar olacak şekilde kırarak serpiştirin. Bazıları un ufak olabilir sorun değil.
Yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırın teline alıp ılıtın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 630 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 593 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1650 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 559 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 540 10.Şubat.2019 20:53