Kunta Kinte Kek
Malzemeler:
yarım litreden biraz fazla süt
125gr tereyağı
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.
|