| 
                                 Kunta Kinte Kek 
 
 
 
Malzemeler:yarım litreden biraz fazla süt
 125gr tereyağı
 3 adet yumurta
 3 yemek kaşığı kakao
 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
 Hazırlanması:
 Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
 Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
 Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
 Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.
 
 |