Armutlu ve Cevizli Kek
Armutlu ve Cevizli Kek
Bardak ölçüleri Amerikan ölçülerine göre verilmiştir.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.
Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
|