| 
                                 Kabaklı Minik Kekler 
 
 
 
Kabaklı Minik Kekler
 Malzemeler:
 1,5 su bardağı un
 dörtte üç su bardağı toz şeker
 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
 dörtte bir tatlı kaşığı karbonat
 dörtte bir tatlı kaşığı tuz
 yarım tatlı kaşığı tarçın
 2 yumurta
 üçte bir su bardağı mısır veya badem yağı
 dörtte bir su bardağı portakal marmelatı
 1 kabak, rendelenmiş ve kağıt havlu üzerinde süzülmüş
 dörtte üç su bardağı kuru üzüm veya kuru vişne
 dörtte bir su bardağı ceviz veya badem
 Hazırlanması:
 Fırını 205C'ye getirin. Unu, şekeri, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde yumurtayı, yağı, marmelatı, rendelenmiş kabağı çırpın.
 Unlu karışımı üç seferde yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. (yoğun bir karışım elde edeceksiniz.) Üzümleri ve cevizleri ilave edin.
 Muffin kaplarına kek kağıdı yerleştirin. Her bir kaba dörtte üçlerini dolduracak kadar kek karışımından boşaltın. Fırına yerleştirip 17-20 dakika pişirin. 5 dakika tel üzerinde soğutup kekleri kaplarından çıkartıp servis yapın.
 
 |