| 
                                 Fındıklı Islak Kek 
 
 
 
Fındıklı Islak Kek:
 
 Malzemeler:
 125gr tereyağı
 180gr bitter çikolata
 1 su bardağı (165gr) toz şeker
 4 yumurta, çırpılmış
 1 su bardağı (150gr) un, elenmiş
 yarım su bardağı yoğurt
 yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
 Hazırlanması:
 Fırını 175C'ye getirin. Küçük boy bir borcama (tarifin aslında 20x30cm boyutlarında kap deniliyordu) yağlı kağıt serin.
 Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin. Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin. Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip karışımı kaba dökün. (ben karıştırma işlemlerini çırpma teli ile yaptım.)
 Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin. Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.
 
 |