Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Ispanaklı Kiş

Malzemeler:
125 gr. margarin veya tereyağ
1 yumurta sarısı
tuz bir tutam şeker
yarım çay bardağı kadar soğuk su

Hazırlanması:
malzemeler yogrulur ve strec filmle rulo yapilarak buzluga atilir.

ic malzemesi
1 kg ispanak
1 kutu krema
1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Uzeri icin 4 dolu corba kasigi cam fistigi
tuz, karabiber, kirmizi biber

Hazırlanması:
ispanak haslanir ve sulari iyice suzulur. biraz soguduktan sonra icine krema karistirilir, karabiberi, tuzu kirmizi biberi eklenir. tam tart kalibina yaymadan once kasarda eklenir ve iyice karistirilir.
tart kalibi yaglanir, buzluktaki hamur cok fazla bekletmeden cikarilir ve hamur merdaneyle kaliptan birazcik daha buyuk acilarak kaliba dosenir, fazlasini kenarlardan sarkabilir, elinizle fazla parcalari koparin, gerekirse iceriye yama yapabilirsiniz. 200 derece firinda hafif rengi donene kadar pisirilir. Bu sekilde bir sure pisirildikten sonra icine ispanaklar dosenir ve tekrar firina verilir, hamurun kenarlari iyice kizarana kadar, pisirilir.
Servisten hemen once teflon bir tavada cam fistigi iyice kavrulur ve ispanaklarin ustune serpilir.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 635 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 598 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1662 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 564 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 545 10.Şubat.2019 20:53