Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart pastırmalı & biberiyeli brüksel lahanası

malzemeler:
500-600gr brüksel lahanası, yıkanıp her biri ikiye kesilmiş
5-6 pastırma dilimi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 taze soğanın beyaz kısımları, kalın halkalar şeklinde doğranmış
2 diş sarımsak
1/4-1/2 su bardağı su
bir tutam biberiye
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı

hazırlanması:
pastırmaları ikiye bölüp orta boy yayvan bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın. kızarınca pastırmaları çıkarıp taze soğanları, sarımsakları ve ikiye kesilmiş brüksel lahanalarını ekleyin.
lahanalar hafif kahverengi olana kadar soteleyin. daha sonra dörtte bir su bardağı suyu, bir tutam biberiyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. ısıyı düşürüp kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin. bu arada pastırmaları minik minik doğrayın.
yemek pişince kapağını açın. limon suyunu ve pastırmaları ekleyin. en son tereyağını ilave edin. yağın lahanaların sıcaklığı ile erimesini sağlayıp hafifçe karıştırın. yemeği tabaklara koyup sıcak servis yapın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 636 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 599 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1666 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 564 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 546 10.Şubat.2019 20:53