Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart zeytinyağlı kereviz dolması

malzemeler:

1/2 çay zeytinyağı
15 adet arpacık soğan, soyulmuş
10 sarımsak, soyulmuş
2 ortaboy havuç, soyulmuş & küp küp doğranmış
3 adet kereviz (orta boy)
2 ortaboy patates, soyulmuş & küp küp doğranmış
1 limonun suyu
kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı konserve bezelye
5-6 dal kereviz yaprağı

hazırlanması:
yağı tencereye alıp arpacık soğanları, sarımsakları ve havuçları ilave edin.yaklaşık 5 dakika -ara sıra karıştırarak- kendilerini hafif bırakana kadar kavurun.
bu arada kerevizleri, beyaz kısımları ortaya çıkıncaya kadar soyup ikiye bölün. ortalarını bıçak yardımıyla oyarak çukur hale getirin. bunları yıkayıp tencereye ilave edin. bu arada karıştırma işlemine devam edin. patatesleri ve limon suyunu tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra kerevizlerin hizasına gelecek kadar kaynamış su koyun. kerevizler yumuşayana kadar pişirin. (kereviz piştiyse diğerleri de pişmiştir.) tuzunu ilave edip tencerede soğumaya bırakın.
soğuduktan sonra servis tabağına önce kerevizleri alın. sonra sebzelerle içlerini doldurun. üzerlerini bezelye ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 637 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 600 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53