Mantar Kurabiye.
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve yumurtayı bir kapta parmak uçlarımızla iyice birbirine yedirelim.
Daha sonra üzerine nişasta ve elenmiş un, yoğurdukça eklenir ve en son vanilya ve kabartma tozu eklenip yoğurulur.
Ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edilir ve yarım saat üzeri kapalı dinlenmeye bırakılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.
bütün kurabiyeler hazırlandıktan sonra, kola ya da benzeri büyüklükte bir şişe kapağı alınır, düz bir tabağa koyduğumuz kakaoya batırılıp, sonra kurabiyenin üstüne bastırılır.
Bütün kurabiyeler aynı işlem uygulandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirilir.
|