| 
                                 Meksika salatasi 
 
 
 
Malzemeler:
 1 kutu Meksika fasulyesi konservesi, 1 demet dereotu, 1 adet sivribiber (çok acı olmasın), 3 dal yeşil soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı kırılmış baharatlı mısır cipsi.
 
 Yapılışı:
 Meksika fasulyesi, kutudan çıkarıldıktan sonra iyice yıkanır ve suyu süzülür. Yıkanan dereotu, yeşil soğan ve sivribiber ince ince doğranır ve servis yapacağımız kaba koyulur, servise yakın üstüne
 zeytinyağı gezdirilir. Tam servisten önce, kırılmış olan mısır cipsi eklenir ve malzemeler iyice karıştırılır. (Dereotu miktarı ne kadar artarsa tadı da o kadar güzelleşir.)
 
 |