Baharatlı Tavuk Salatası
Malzemeler:
1 yemek kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı toz kimyon
1 tatlı kaşığı toz kişniş
tuz
4 adet ince tavuk göğüs
zeytinyağı
1 paket dört mevsim salata yeşilliği
2 adet salatalık, halka halka kesilmiş
4 adet taze mantar, doğranmış
2 adet turp, doğranmış
10 adet kiraz domates
Hazırlanması:
Bir kabın içinde pulbiber, kimyon, kişniş ve yarım tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Tavuk göğüslerini baharat karışımına bulayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine alıp fırının ızgara ayarında her iki tarafını 4 dakika pişirin. Etleri kesme tahtasına alıp hafifçe soğutun ve verev şekilde kesin.
Etleri diğer salata malzemeleri ile karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
|