Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.Ocak.2019   #2
DurumuÇevrimdışı
Futbolcu
Kıdemli Üye
Futbolcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 62
Üyelik tarihi: 02.Ocak.2019
Şehir: 55 Samsun
Mesaj Sayısı: 458
Konu Sayısı: 105
Beğendikleri: 17
Alınan Beğeni: 43
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: AB RH +

Standart


Sarı Renkte Olan Mısır Patlayınca Neden Beyaz Olur?
Mısır, içeriğindeki suyun ısı nedeniyle yaptığı basıncın bir sonucu olarak patlar. Öz halindeki mısır taneciği ısıtıldığında, içeriğindeki su da buhar haline dönüşüp basınç yaratır ve bu basınç taneciğin kabuğunu zorlamaya başladığında da mısırı patlatır. Bu gerçekleştiğinde dışarı çıkan kabarık beyazlık ise tane içeriğindeki nişastadır. Rengi de nişasta içeriğinden dolayı beyaz olur. Mısırın içinde bulunan jelatin yapıdaki nişasta tanecikleri, nemden dolayı oluşan basınç nedeniyle patlamaz. Bunun yerine, genleşerek jel benzeri kabarcıklar haline gelirler. Daha sonra bu kabarcıklar birleşerek katılaşır ve sonuçta da şekilsiz beyaz patlaklar meydana gelir.






  Alıntı