Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Sakızlı Etimek Tatlısı

Malzemeler
•1 lt süt.
•3 kahve fincanı un.
•3 Yemek kasigi misir nisastasi
•10 yemek kaşığı şeker.
•1 stick (8 yemek kaşığı veya 125 gr) tuzsuz tereyağı ya da yarım stıck tereyağı + 1 çay bardağı sıvıyağ
•1 adet falım damla sakızı (benim gibi damla sakızını çok seviyorsanız iki tane de kullanabilirsiniz)
•İsteğe göre 1 paket vanilya
•1 paket tuzsuz Etimek (Bulamaz iseniz herhangi bir tanesi de olabilir)


Karamelize için
•1 su bardağı şeker.
•1 su bardağı ılık su



Yapılışı

•Yag orta ateste eritilir, kopurmeye basladiginda un ilave edilir.
•Unla yağ ortalama birkaç dakika kavrulur, süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
•Kıvamı muhallebi gibi olduğunda şeker ilave edilir, eğer çok sert kıvamlıysa birazdaha süt ilavesiyle inceltebilirsiniz ya da benım gibi hazelnut cremasından biraz ekleyebilirsiniz.
•Damla sakızı küçük parçalara ayırıp muhallebinin içine atıp sakızların erimesini sağlayın.
•Ocağın altını kapattıkdan 5 dakika sonra vanilya ekleyip karıştırın.

•Şekeri orta ateşte hafif yakıp üzerine ılık su ilave ederek pürüzsüz bir şerbet elde edene kadar karıştırın.
•Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
•Muhallebinin yarısını robotda en az 10 dakika çırpın (El mikseri aynı tadı vermiyor)
•Büyük boy borcamı hafifçe ıslatın ve suyunu süzün.
•Çırpılan muhallebiyi borcama dökün. Kalan diğer yarısını da en az 10 dakika çırpın.
•Etimekleri birer birer şerbetin içine atıp önlü arkalı şerbetleyelin.

•Muhallebinin üzerine etimekleri sırayla dizin. Artan şerbeti kaşıkla etimeklerin üzerine tekrardan dökebilirsiniz

•Çırpılan diğer muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
•En az 1 gece buzdolabında bekletin.
•Dilimleyerek üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 636 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 600 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53