Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Antep Fıstıklı Baklava

Malzemeler:
¦1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka
¦2 bardak antep fıstığı
¦1 bucuk çubuk tereyağı (150gr)
¦Şerbeti için:
¦3 bardak seker
¦2 bardak su
¦Yarim limonun suyu


Yapılışı:
1.Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın.
2.Fıstığı makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin.
3.Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin
4.Üstüne fıstıklı karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan fıstığı ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın.
5.Keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesin.
6.Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 175C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
7.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa baklavanız yumuşar.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 639 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 603 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53