Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası
Kuru Fasulyeli Kesme Çorbası
MALZEMELER
1 /2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı erişte
5 su bardağı su
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün fasulyeyi 5 bardak suda kaynatın. Fasulyeler iyice yumuşayınca, içine erişteyi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra erişteler pişme kıvamına gelinceye kadar ateşte tutun. Diğer tarafta, küçük küçük doğranmış soğanları, tereyağında kavurun. Salçayı ekleyin, birkaç dakika çevirin. Bu karışımı fasulyeye ilave edip karıştırın. Bu şekilde biraz daha pişirdikten sonra ateşi kapatın.
|