Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri

1 ekmek kadayıfı (600 gr)

2 kg toz şeker

10 su bardağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

200 gr kaymak

Üzeri için

Kaymak

Toz Antep fıstığı


Kaymaklı ekmek kadayıfı hazırlanışı

Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi
örterek 20 dakika bekletin.
Yumuşayınca suyunu süzdürüp,
temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın.
Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın.
Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.
Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden
kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin.
Suyunu çekince ocaktan alın.
Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip
üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın.
Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Ekmek kadayıfının arasına kaymak
yerleştirmeden de hazırlayıp,
sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 640 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 605 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1669 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 566 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 548 10.Şubat.2019 20:53