Sünger Tatlısı
Sünger Tatlısı
Malzeme Listesi
7 Kahve Fincanı Un
5 Kahve Fincanı Toz Şeker
3 Kahve Fincanı Yoğurt
3 Adet Yumurta
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
Sünger Tatlısı Nasıl Yapılır?
1. Yumurta, yoğurt ve 5 kahve fincanı şekeri bir kapta, şeker eriyene kadar iyice çırpın ve üzerine 7 kahve fincanı un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek karıştırın.
2. Kek hamurunu daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika pişirin ve ılımaya bırakın.
3. Bir tencereye 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu koyarak şeker eriyip şerbet olacak kıvama gelene kadar 15 dakika kaynatın ve şerbetide ılımaya bırakın.
4. Ilınan şerbeti ılık olan kekin üzerine dökün ve iyice içine çekmesini bekleyin.
5. Kek şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
|