Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Nohutlu Kapama

Nohutlu Kapama


içindekiler
•500 gr kuzu kuşbaşı et
•2 adet kuru soğan
•20 adet arpacık soğan
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•3 su bardağı pirinç
•2 su bardağı haşlanmış nohut
•1 çay kaşığı tane karabiber
•2 yemek kaşığı tereyağı
•1 çay kaşığı tuz,
•Karabiber

hazırlanışı
•Pirinci ılık tuzlu suyun içersinde 10 dakika kadar bekletin.
•Etleri yıkayın.
•Soğanların kabuklarını soyup, yıkayın.
•Arpacık soğanları bütün diğerlerini dörde bölerek kullanın.
•Bakır ya da ateşe dayanıklı cam bir tasın içinde eti, soğanları, tuz, karabiber, tane karabiber, biber salçasını ve bir kaşık tereyağını iyice harmanlayın.
•Yuvarlak bir tepsinin tam ortasına tası kapatın.
•Tasın üzerine bir ağırlık koyun (o da ateşe dayanıklı olmalı).
•Tepsiye 3 su bardağı sıcak su ekleyip, ocağa alın.
•Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.
•Tepside kalan boşluğa haşlanmış nohutları yayın.
•Pirinçleri ekleyin, kızdırdığınız tereyağını üzerinde gezdirin.
•2 su bardağı sıcak su koyarak tası yerinden oynatmadan pirinçleri karıştırın.
•Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin.
•Tepsinin ortasındaki tası alıp, servis yapın.
•Afiyet olsun

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 639 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 603 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1668 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 565 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 547 10.Şubat.2019 20:53