Nar Çiçeği Şerbeti
Osmanlı Mutfağından Günümüze gelen güzel ve nezih içeçeklerimizden biridir,iyi yapan ya da yapılan yerler de tüketirseniz Sizler de eminim ki çok beğeniceksiniz.
Malzemeler
1 su bardağı kurutulmuş nar çiçeği
3 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
6-7 adet kakule
2 su bardağı toz şeker
2 litre su
Nar Çiçeği Şerbeti Tarifi Yapılışı
Bütün malzemeler derin bir tencerenin içine koyup, kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbetin altı kısılır ve kısık ateşte 5-10 dk kadar kaynatıldıktan sonra ocak kapatıyoruz.
Şerbet bütün malzemeleriyle beraber soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan şerbet ince bir süzgeçten süzüyoruz.
Cam sürahiye koyuyoruz. Dolapta soğutuyoruz.
Faydaları:
– Kanın temizlenmesine yardımcı olur.
– Çok yoğun c vitamini içerir.
– Gribal enfeksiyonlara iyi gelir.
– Yemek sonrası oluşan şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
– Günün her saatinde dilediğiniz kadar içebilirsiniz.
– Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.
– Şekersiz de tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN