Ocak ayında ne yenir?
Ocak ayında hangi sebzeler tüketilmeli?
Sağlığımız için sebzeleri zamanında tüketmemiz gerekiyor. Yemeklerimizin ve salatalarımızın olmazsa olmazı sebzeler, bizi birçok hastalığa karşı korur.
Bu sebzeler: Havuç, şalgam, ıspanak, brüksel lahanası, pırasa, lahana (kırmızı ve beyaz), turp (beyaz, kırmızı, siyah), pancar, kara lahana, bal kabağı, karnabahar, kereviz, brokoli.
Ocak ayında hangi meyveler yenir?
Kış aylarında hastalıklardan kurtulmak için bol bol meyve tüketmeliyiz. Ocak ayında tüketilmesi gereken meyveleri nedir?
Bu meyveler: Elma, armut, ayva, nar, muz (yerli), portakal, greyfurt, limon ve turunç.
Ocak ayında hangi balık türlerini tüketmeliyiz?
Balıklar mevsimine göre tüketilmelidir. Yumurtlama dönemindeki balıkların yenilmesi sonraki balık sezonunda balıkların türlerinin azalmasına neden olur. Balık mevsimini bilerek doğru balığı tüketmeye özen gösterelim.
Bu balıklar: Uskumru, lüfer, çipura, palamut, istavrit, kefal, hamsi, çinakop, tekir, kırlangıç.
Ocak ayında hangi yemişler tüketilmeli?
Ocak ayı denilince tıpkı aralık ayında olduğu gibi akıllara kestane gelir. Ocak ayında da bol bol kestane tüketebilirsiniz.
|