| 
                                 Közlenmiş Biber Turşusu 
 
 
 
Közlenmiş Biber Turşusu
 
 Malzemeler,
 1 kg tatlı kırmızı biber
 Yarım su bardağı üzüm sirkesi
 Yarım su bardağı zeytinyağı
 2 diş sarımsak
 Yarım demet maydanoz
 Yarım çay bardağı toz şeker
 Yarım çay bardağı tuz
 
 Hazırlanışı,
 Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin.
 Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
 Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın.
 Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün.
 Üzerine biberlerin yarısını dizin.
 Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.
 Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin.
 Üzerine zeytinyağı gezdirin.
 Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
 1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin.
 Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
 
 |