Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler:

4 su bardağı yoğurt.
1 su bardağı nohut.
Bir miktar su.
Bir miktar tuz
Nane
1 su bardağı yarma


Tarife başlamadan, bir gece önceden yarmamızı ve buğdayımızı ıslıyoruz. Buğdayın ve yarmanın suyunu süzüyoruz. İkisini de farklı tencerelerin içine alıyoruz. Tencerelere üstlerini örtecek kadar su koyup haşlıyoruz. Haşlama işlemi bittikten sonra buğday ve yarmayı tek bir tencereye alıyoruz. Tekrar üstlerini örtecek şekilde su ekliyoruz ve kaynatıyoruz.

İstediğimiz miktarda tuzu yoğurda atıyoruz. Tencerede yarma ve buğdayla kaynamakta olan sudan kepçeyle alıyoruz ve yoğurda ilave ediyoruz. Ilık olan yoğurdu yavaş yavaş tencerenin içine döküyoruz. Bu arada sürekli karıştırıyoruz. Karıştırmayı bırakmıyoruz bırakırsak kesilir.

Malzemeler kaynamaya başlayınca altını tamamen kapatıyoruz. Balkon veya soğuk bir yerde soğumaya alıyoruz. Buzdolabına koymayın çünkü sıcakken zarar verebilir.

Çorbanın sosu: Ayran aşı çorbasına aynen mantı sosu gibi bir sos çok yakışıyor. Bir miktar katıyağ ve pulbiber gerekli. Sosun sırrı pulbiber dengesini iyi ayarlayabilmekte. Fazla olursa yanarsınız. Katıyağ ve pulbiberin altını yakıyoruz. Ateşte bir miktar beklettikten sonra ateşi kapatıp çorbanın üstünde gezdirebilirsiniz. Bu arada sosu yaparken içine nane de ilave edilebilir.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 630 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 593 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1650 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 559 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 540 10.Şubat.2019 20:53