Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.Ocak.2019   #1
DurumuÇevrimdışı
Ozge
Moderator
Üye No: 41
Üyelik tarihi: 15.Aralık.2018
Şehir: Avrupa
Mesaj Sayısı: 2,847
Konu Sayısı: 943
Beğendikleri: 24
Alınan Beğeni: 101
HF Ticaret Sayısı: (0)
HF Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Hali
Kan Grubum: A RH +

Standart Çeşmi Nigar Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
1 yemek kaşığı Tereyağı
2 yemek kaş. Sıvıyağ( ben z.yağı kullanıyorum)
1 yemek kaş. Un
Yeteri kadar su
Tuz

Terbiyesi için:

2 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
1 su bardağı süt

Sosu için:

1 yemek kaş. Tereyağı
2 yemek kaş. Sıvıyağ/z.yağı
1 tatlı kaşığı salça
Nane, pul biber

Yapılışı:

Bir tencereye mercimeği ve iki parmak üzerine çıkacak kadar suyu ekleyip pişmeye bırakın. Mercimekler açılıp pişince altını kapatın.

Diğer tarafta ayrı bir tencereye yağı ve küp doğranmış soğanı ilave edin. Soğan hafif sararınca unu ekleyin, karıştırarak hafif kavurun. Haşlanmış mercimeği ve tuzunu ekleyip, suyunu ayarlayın. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

El blenderından malzemeleri çok fazla olamayacak şekilde geçirin.
Bir kasede yumurta sarılarını ve limon suyunu bir güzel çırpın. Başka bir küçük tencereye önce sütü koyun, sonra yavaş yavaş terbiyeyi akıtıp kesilmemesi için sürekli karıştırın.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.

Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ, salçayı kavurup nane ve pulbiberi ekleyin. Yakmadan ocaktan alın.
Blendırdan geçirdiğiniz çorbayla sütlü terbiyeyi karıştırıp, soğumuşsa kaynatmadan biraz daha ateşte bir taşım kaynayacak kadar pişirip üzerine sosu dökün.

  Alıntı

Ozge Üyenin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Karaciger Yağlanması | Hepatosteatoz Dahiliye Ozge 0 630 13.Şubat.2019 17:22
Tetanoz nedir? Dahiliye Ozge 0 593 13.Şubat.2019 17:20
Bamyalı Tavuk Tarifi Et - Tavuk - Balık Ozge 0 1650 10.Şubat.2019 20:57
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Et - Tavuk - Balık Ozge 0 559 10.Şubat.2019 20:56
Fırında Sebzeli Tavuk Butları Et - Tavuk - Balık Ozge 0 540 10.Şubat.2019 20:53