| 
                                 Çeşmi Nigar Çorbası 
 
 
 
Malzemeler:
 1 su bardağı kırmızı mercimek
 1 soğan
 1 yemek kaşığı Tereyağı
 2 yemek kaş. Sıvıyağ( ben z.yağı kullanıyorum)
 1 yemek kaş. Un
 Yeteri kadar su
 Tuz
 
 Terbiyesi için:
 
 2 yumurta sarısı
 yarım limonun suyu
 1 su bardağı süt
 
 Sosu için:
 
 1 yemek kaş. Tereyağı
 2 yemek kaş. Sıvıyağ/z.yağı
 1 tatlı kaşığı salça
 Nane, pul biber
 
 Yapılışı:
 
 Bir tencereye mercimeği ve iki parmak üzerine çıkacak kadar suyu ekleyip pişmeye bırakın. Mercimekler açılıp pişince altını kapatın.
 
 Diğer tarafta ayrı bir tencereye yağı ve küp doğranmış soğanı ilave edin. Soğan hafif sararınca unu ekleyin, karıştırarak hafif kavurun. Haşlanmış mercimeği ve tuzunu ekleyip, suyunu ayarlayın. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
 
 El blenderından malzemeleri çok fazla olamayacak şekilde geçirin.
 Bir kasede yumurta sarılarını ve limon suyunu bir güzel çırpın. Başka bir küçük tencereye önce sütü koyun, sonra yavaş yavaş terbiyeyi akıtıp kesilmemesi için sürekli karıştırın.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın.
 
 Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ, salçayı kavurup nane ve pulbiberi ekleyin. Yakmadan ocaktan alın.
 Blendırdan geçirdiğiniz çorbayla sütlü terbiyeyi karıştırıp, soğumuşsa kaynatmadan biraz daha ateşte bir taşım kaynayacak kadar pişirip üzerine sosu dökün.
 
 |