| 
                                 Fas Sütlacı 
 
 
 
Malzemeler
 450 gr kırık pirinç
 300 ml su
 25 gr pudra şekeri
 1 çubuk tarçın
 50 gr tereyağı
 Yarım çay kaşığı tuz
 350 ml süt
 
 
 
 Badem Esansı İçin
 25 gr dövülmüş badem
 60 ml sıcak su
 
 Süslemek için
 File badem
 Tarçın
 Taze meyveler
 
 Yapılışı
 
 Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı, sütün yarısı ve tereyağının yarısını ekleyin. Hepsini karıştırıp kapağı kapalı olarak kaynatın. Gerekirse süt ekleyin. Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sütlacı servis kaselerine aktarın. Üzerlerine file badem serpin. Tarçın serpip meyvelerle birlikte servis yapın.
 
 |